Idenity Graphic
Home
over Maltex
bestellen
contact
 

 

Ervaringen

Dit product is mede dankzij de ervaring met duursport in de familiekring samengesteld. Zo deed Harm Kuper mee aan de laatste 3 Elfstedentochten op de schaats, 20 Elfstedentochten op de fiets en 17 keer achtereenvolgend aan de Wintertriathlon in Assen (20 km lopen, 100 km fietsen en 40 km schaatsen), waarbij hij 4 keer Nederlands kampioen werd in een veteranenklasse.
Het langste en zwaarste duursportevenement waaraan Harm heeft meegedaan en waarbij het gebruik van Maltex voor hem zelf erg belangrijk was, was de tourklassieker de Marmotte in 2003 in de Franse Alpen. Hij nam het in kleine zakjes van 100 g mee om het tijdens de tocht in de bidons te doen en dit weer aan te vullen met water.

Zijn beide zoons deden en doen ook aan duursporten en zijn daardoor ook verbruikers van Maltex. Zo is zoon Ubbo als 18e geëindigd in de Elfstedentocht van 1997 en won hij de regionale wielerklassieker Zand en Veen Rondomme.
  Zoon Arjen werd 3 keer Nederlands kampioen Wintertriathlon en werd bij de marathon van Amsterdam in 2004 de 2e Nederlander.

Zij gebruiken Maltex inmiddels meer dan 20 jaar. De praktische ervaring van hen heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van de juiste smaak van het product. Bij de duursporten met een langere tijdsduur is er vooral behoefte aan een product met een relatief neutrale en vooral niet te sterke smaak.

In de 20 jaar dat het product nu verkocht wordt is een van de belangrijkste reacties van de gebruikers dat men met het gebruik van Maltex minder kans op maagklachten heeft. De reden hiervan is dat Maltex relatief weinig fructose (de enige suiker die in de lever wordt afgebroken) bevat.
 
                 2017 Kuper Exloo